Even dit en dat #3 | Een slechte selfie, gevarieerd werk en overlijdensberichten

Als ik terug kijk op de week heb ik er weer een hele gevarieerde werkweek op zitten. Dat is zo leuk aan werken in de wijk: er zijn zoveel kanten in dit vak waar je je op kunt storten, zelfs voor mensen met een klein contract zoals ik.

Op de werkvloer

Zo heb ik weer wat huisbezoeken gedaan bij mensen met parkinson. De ene wil vaker even met me praten dan een ander, om vinger aan de pols te houden. De ene liefst iedere vier weken, de ander twee of één keer per jaar. Het ligt totaal aan hoe mensen er zelf in staan en dat varieert nogal.

Verder kreeg ons team te horen dat er deze week twee oud-cliënten van ons zijn overleden 🙁 Heel triest voor de nabestaanden. Uiteraard bespreken we wie er naar de uitvaart en/of condoleance gaat.

Ook heeft ons team het zomerrooster samen opgesteld en kwamen we hiervoor allemaal bij elkaar. Na een half uur was het grootste gedeelte al geregeld. Ik was weer zo´n oelewapper dat ik ben vergeten een foto te maken, want het was wel een georganiseerde gezelligheid met zoveel aanwezigen (en after-moederdaghapjes)! Zelfs onze oud-stagiair kwam na een half jaar weer terug om ons uit de brand te helpen. Heel fijn! We hebben nu een paar oproepers bij elkaar die redelijk wat kunnen betekenen voor de vaste krachten.

Noodgedwongen deze slechte selfie ivm te weinig foto´s op de werkvloer! (*note to self)

Verder heb ik voor het Parkinson Café (lotgenotenbijeenkomst) een kleine financiering bij de Rabobank aangevraagd en ben ik met een vrijwilliger en twee fysiotherapeuten om de tafel geweest om ons programma voor het eerstvolgende café op te stellen. De uitnodiging staat op het punt om de deur uit te gaan. Zin in!

De komende tijd ga ik me bezig houden met een paar nieuwe cliënten en verder met verdiepen in dagbestedingen en verblijfsplaatsen voor als het met de thuiszorg alleen niet meer gaat. Ik overleg hiervoor veel met casemanagers vanwege hun kennis en bel ik zelf ook regelmatig locaties op om wat informatie aan te vragen of gewoon om mee te kijken. Zo hoop ik al doende te leren welke plek bij wie zou kunnen passen.

Twitter Buzz

Hans Nijhof is afgelopen week overleden. Ik volgende hem al vrij lang omdat hij op een mooie, persoonlijke manier twitterde over zijn dagelijkse ervaringen met zijn ziekte. Hij leek me een heel vriendelijk, kalm persoon. Jammer om hem nu te moeten missen op Twitter!

Vorige blog

Deze ging natuurlijk over een praktijkvoorbeeld over hoe wij als team omgaan met acute ziekmeldingen. Ik hoop dat de bemoedigende sfeer wel herkenbaar is voor velen. Paniekzaaiers komen in de wandelgangen namelijk ook wel eens voor en dat is wel een beetje zonde van de tijd en energie. Ik hou ervan dat wij wel redelijk weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Dat maakt het allemaal wat soepeler.

Aankomende blog

De volgende blog zal gaan over een vlogworkshop die ik heb gekregen van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Dit is alweer een tijd geleden gebeurd, maar er staat iets leuks te wachten en ik wil jullie daar alvast lekker voor warm maken. SPANNEND!!!

Handtekening Ramona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *