Media | Vloggen voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn

-vloggers-in-de-zorg-groepsfoto-betere-wereld-pfzw

22 maart mocht ik met negen andere collega’s uit de zorg meedoen aan een workshop vloggen, georganiseerd door Pensioenfonds Zorg en Welzijn en Redrum, met tips en tricks van Lize Korpershoek (fan van haar!). Natuurlijk kon ik geen nee zeggen en bovendien zie ik wel wat in videomateriaal uit de wijk, dus ben ik er helemaal voor gegaan.

Filmen in de thuiszorg

De reacties die ik krijg over filmen in de wijk zijn wisselend, omdat het voor velen nog onbekend terrein is. Bovendien heb je te maken met privacywetgeving. Toch zijn er enthousiaste mensen om me heen die me steunen en zien ze net als mij wel heil in dit middel: met filmpjes kun je veel beter nog dan bloggen, laten zien wát er dan zo leuk is aan ons werk. Gezichtsuitdrukkingen, de complexiteit van het ziektebeeld of de leefomgeving, de reacties over en weer in een gesprek: er valt zoveel af te lezen en te begrijpen door het zien van een film.

masterclass-vloggers-in-de-zorg-betere-wereld-pfzw
Hier poseerde ik met een niet-instagramwaardige bananenschil op tafel.
(foto’s van PFZW, Redrum)

Toestemming vragen

Ik heb voor mezelf de beslissing gemaakt door te gaan met video’s maken. Toestemming vragen was voor mij even een drempel, maar als ik nu zie wat voor leuke reacties ik van cliënten en familieleden krijg op het resultaat, dan geeft het mij weer een flinke boost om door te gaan! Toestemming vragen is dan ook niet zo spannend meer als in het begin.

Vloggen in de zorg
Sneak Peek!

Het doel van vloggen

Mijn doel is om de buitenwereld te laten zien hoe mooi het is om te werken in de thuiszorg. Voor mijn gevoel mag ons vak wat meer uit het stof getrokken worden en zouden korte, aantrekkelijke filmpjes het imago van ons werk kunnen opkrikken. Pensioenfonds Zorg en Welzijn wil met Betere Wereld ook de jongeren meer betrekken in hun boodschappen en projecten, waardoor deze opdracht eigenlijk van twee kanten positief zou kunnen werken.

-vloggers-in-de-zorg-groepsfoto-betere-wereld-pfzw
Wanneer we 7 miljoen euro winnen. (Foto van PFZW, Redrum)

Publicatie

Binnenkort komt er een korte intro online van alle vloggers: stuk voor stuk unieke collega’s uit verschillende werkvelden. Vervolgens worden de gemaakte vlogs één voor één gepubliceerd. Ik houd jullie op de hoogte zodra er nieuws is!

Handtekening Ramona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *