Even dit en dat #5 | Nieuwe risicovolle handeling, Buurtzorg Festival en zonnige fietstochtjes

Buurtzorg bestaat 12,5 jaar, Festival!

Hey hallo! Het is deze week even wennen aan mijn nieuwe website, want ik heb besloten een ‘echte’ URL te kiezen voor de blog. Dus in plaats van kijkindewijk,worspress.com lees je nu op kijkindewijk.net Daardoor staat de hele site even op z’n kop en wil ik graag andere look kiezen, maar dat komt wel op z’n tijd.

Anyways, hallo to a new week vol of leuke werkgerelateerde dingetjes welke ik deze week had opgedaan.

Voordeur met rozen

Parkinson Café: de eerste aanmeldingen en interview voor krant

In mijn agenda voor maandag had ik staan dat de uitnodiging voor het Parkinson Café klaar moest zijn, maar dat had ik al de week ervoor gedaan. We hebben al twintig mensen aangemeld gekregen voor een parcours met obstakels, onder begeleiding van fysiotherapeuten. Verder komt er ook nog een dansworkshop en is de uitnodiging van de landelijke patiëntenvereniging er nu net pas uit gegaan, dus ik verwacht nog meer mensen.

Ohja en afgelopen vrijdag ben ik met één van de vrijwilligers ook nog geïnterviewd voor de lokale krant en gingen we op de foto. Van tevoren een dresscode afspreken is natuurlijk wel een beetje overdreven. Vrolijk trok ik dus die dag mijn knalgele tuniek aan. Op plaats van bestemming aangekomen deed ik de deur open en wat zie ik daar: had mijn maatje ook een (donker)gele polo aan. Dus mocht iemand in Ede twee opvallende, vloekend gele figuren in de krant zien staan; dan zijn wij het.

DBS instellen: een nieuwe voorbehouden (risicovolle) handeling?

Verder mocht ik voor het eerst met een collega parkinsonverpleegkundige iemands DBS (deep brain stimulation) instellen in de thuissituatie in opdracht van de neuroloog. Héél erg leuk en wieweet is dit wel de toekomst: steeds meer ziekenhuisverplaatste zorg, dus ook het helpen instellen van DBS. Ik bedenk me nu dat het uitvoeringsverzoek nog niet is gemaild… *schrijft in agenda*Al weet ik niet eens of een uitvoeringsverzoek wel écht nodig is, want kom op zeg: dit gaat in goed vertrouwen. Toch is het gezien het rijtje risicovolle voorbehouden handelingen mijn inziens wel goed om even een telefoontje naar onze vrienden in Almelo (hoofdkantoor) te plegen. Wellicht dat de lijst nu aangepast moet worden 🙂

Buurtzorg Festival

Een feest om een puntje aan te zuigen! Buurtzorg bestaat 12,5 jaar en daarom hebben Jos en Gonnie en natuurlijk een heleboel anderen een gigaleuk feest georganiseerd op het Dauwpopterrein. Ik heb ontzettend genoten! Sowieso wijkt alles in mijn agenda voor onze jaarlijkse Buurtzorgfeesten. Mocht je er pas net werken of ben je nog nooit gegaan? GA!

Buurtzorg bestaat 12,5 jaar, Festival!

Na vier uurtjes slaap had ik donderdagochtend nog een kort ochtenddienstje van twee uurtjes, maar dat ging wel. Ik werd vergezeld door een oproepkracht die ingewerkt werd dus het was sowieso gezellig. Wel met een hoofd vol watten, waardoor ik ook een laatste stuk wondmateriaal klakkeloos weggooide waar achteraf nog over gebeld werd door een lieftallige collega van de middagdienst. Maar verder zijn er gelukkig geen doden gevallen, laten we het daar op houden.

Zon, dus fietsen!

Ik fiets liever niet in de regen omdat ik dan steeds mijn regenpak aan en uit moet trekken, maar met dit prachtige weer pak ik graag de fiets. Werken voelt dan niet eens meer als werk, vooral niet wanneer ik slechts de middagdienstjes heb. Ik ben bij een paar mensen zelfs nog blijven plakken om te kletsen. Nog een tip bij mensen die écht géén boterham willen: een beschuitje met aardbeien en suiker gaat er wel in!

Zonnige fietstochtjes

Vorige blog

Deze ging over het zoeken naar een geschikte dagbesteding of verpleeghuis voor mensen met de ziekte van Parkinson. Heb je die nog niet gelezen, dan zou je hier eens naar kunnen kijken.

Volgende blog

Het is weer lang geleden dat ik een ‘gewone’ blog over een situatie op mijn werk heb geplaatst. Dit beloof ik woensdag weer te gaan publiceren. Ik twijfel alleen nog over of ik er één uit de oude doos haal of een nieuwe. To be continued…

Handtekening Ramona

2 gedachtes over “Even dit en dat #5 | Nieuwe risicovolle handeling, Buurtzorg Festival en zonnige fietstochtjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *