Even dit en dat #6 | Op bezoek bij ontmoetingscentrum St. Barbara en Parkinson Café in de krant!

Het is even wennen op het moment omdat mijn website is aangepast. Op de achtergrond probeer ik zoveel mogelijk te herstellen wat het niet meer deed door het overzetten. Gelukkig heb ik een handige man die me daarbij helpt.

Ik in mijn zooi thuis

Teamtelefoon doorschakelen

Deze week begon met het leren van het doorschakelen van de teamtelefoon. Handig om niet meer afhankelijk te zijn van anderen, zeker als je regelmatig diensten ruilt. In ruil voor een paar broccoliplantjes voor tevens moestuincollega kreeg ik een lesje teamtelefoon onder het genot van een kopje koffie.

Onze teamtelefoon wordt bestuurd vanuit een app waarin je de telefoonplanning moet invoeren. Zodra een collega wisselt van dienst in de teamplanning (en daarmee de bereikbaarheid van de teamtelefoon) moet dit handmatig aangepast worden in de teamtelefoonapp, omdat dit niet automatisch gaat. Het zou mooi zijn als dit in de toekomst wel automatisch meeverandert met de teamplanning.

Avonddienst

Dinsdag had ik een avonddienst en was er fikse regen en onweer voorspelt. Dit begon pas toen ik klaar was, dus ik had achteraf gezien beter mijn voorruit kunnen schoonmaken…

Even dit en dat 6 Vieze Auto

Lokale krant

Een vrijwilliger had de Ede Stad gevraagd langs te komen voor een interview over het Parkinson Café. Het Café loopt goed, maar deze bestuurlijke vrijwilliger vond het goed dat er wat meer aandacht zou komen in de krant, wat ik niet kan ontkennen. Ik ging met een andere vrijwilliger op de foto, Piet, welke zijn verhaal over de ziekte van Parkinson mooi kon uitleggen. Bekijk hier het artikel in de krant.

Leuk om te doen, maar nog leuker is om de reacties daarna te krijgen. We hebben nieuwe aandacht gekregen zoals een vraag om een gastles te geven op een school en een nieuwe ‘patiënt’ uit de omgeving die zich meteen heeft aangemeld.

Ontmoetingscentrum bij St. Barbara, Vilente

Donderdag ben ik uitgenodigd om te kijken in het ontmoetingscentrum St. Barbara. Het is een dagbesteding waar een cliënt mogelijk interesse in had. Om zelf wat meer te leren over de verschillen in dagbestedingen en verpleeghuizen heb ik besloten deze te gaan opzoeken. Het voordeel ervan is dat ik straks mensen met de ziekte van Parkinson wat beter de weg kan wijzen in de regio. Woensdag meer over het ontmoetingscentrum op de blog.

Nieuwe oproepkracht aan het werk

Deze week ging ze voor het eerst zelfstandig de wijk in voor ons team en dat ging goed. Ik bleef achterwacht maar werd niet gebeld en kreeg na haar dienst een appje dat alles goed was gegaan. Fijn! Ook in de nacht zijn we niet gebeld.

Even dit en dat 6 Zon!

Weekenddienst met Pinksteren

Ik hoefde alleen zondag de hele dag te werken en dat beviel me goed! Het was een rustige werkdag en heerlijk weer om te fietsen. Een oudere dame die ik drie keer per dag zag was me steeds voor met eten voorbereiden, maar gelukkig wist ik nog een beschuitje met aardbeien aan haar te slijten. Sommige mensen kunnen best wat extra’s gebruiken.

Beschuitje aardbeien

Verder is er nog iemand met wondzorg binnengekomen en dat vind ik eigenlijk ook heel erg leuk. Even wat anders dan de vele mensen met dementie die we helpen en iets meer technisch. We kregen verder ook weer een cliënt terug van ‘vakantie’ (respijtzorg) uit het spiksplinternieuwe Buurtzorgpension Ermelo. Zo leuk dat het goed bevallen was en wat een enthousiaste verhalen!

Dat was dan alweer mijn vrij eenvoudige werkweek, lekker rustig!

Ohja en mocht je mijn blog van afgelopen woensdag gemist hebben, kijk dan even hier: ‘Allebei vieren we’

Handtekening Ramona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *