Even dit en dat #7 | Scholing, een klapper van een Parkinson Café en veel avonddiensten

Welkom bij een nieuwe kijk op de werkweek, waarin ik weer even dit en dat hebben gedaan.

Pinksterweekend was voor mij niet geheel vrij, maar de maandag wel en aangezien het ook nog eens mooi weer was, kon ik daar erg van genieten.

De dinsdag gaf ik samen met een collega scholing in Veen. Weer lekker samen de theorie doornemen over de ziekte van Parkinson en parkinsonismes. Altijd leuk om een nieuw team te ontmoeten. Een héél eind rijden, maar ik denk de moeite waard. Zeker gezien de positieve feedback. Ook kom ik zo weer meer casuïstiek tegen waar ik weer nieuwe dingen van hoor en leer.

In de avond kon ik weer op pad naar iemand met DBS, maar daar gaat het wel hartstikke goed mee.

Ik kwam online trouwens een leuke blog tegen van de blogzuster.nl. Aanrader!

Woensdagochtend kon ik de avonddienst gaan oplossen wegens een zieke collega, maar dit was weer snel gefikst dankzij andere lieve oproepers. Wel met als gevolg dat ik zelf ook een lange werkdag had. Toch was het weer een leuke avond vol goed gemutste cliënten.

Op het web kwam er een livestream over cliënten met PGB, waar ik zelf ook nog weinig van begrijp.

Ondertussen deed ik de laatste voorbereidingen voor het Parkinson Café: kadobonnen halen voor de sprekers, lekkere snackjes voor bij de borrel en de benodigdheden in de auto doen zoals klapstoeltjes voor in de gymzaal, plastic schoentjes, een camera, een kist vol handige literatuur, kladblokjes etc. In middag begon het Café met als thema ‘beweging’ en hebben we het ontzettend leuk gehad met de groep! Daarover woensdag meer.

Na het Café meteen door naar een regionaal multidisciplinair overleg van ParkinsonNet-zorgverleners. Dit is drie keer in het jaar en de vorige keer had ik al gemist wegens ziekte, dus ik wilde er wel per se bij zijn. En maar goed ook, want er werd een interessante lezing gegeven door een neuroloog/somnoloog over slaap en slaapstoornissen. Slaperig werd ik er wel van moet ik zeggen…maar dat lag niet aan de lezing. Wist je dat 70% tot 90% van de mensen met de ziekte van Parkinson slaapproblemen ervaart door de ziekte en/of medicatie?

Daarna weer door naar mijn avonddienst welke deels was opgelost door collega’s. De rest deed ik zelf, maar dat ging toch beter dan ik dacht. Ik had er ook weer veel zin in na een paar dagen ‘vrij’ te zijn geweest.

Vrijdagavond heb ik nog een avonddienst gedaan en zaterdagavond vlak voor een verjaardag incidenteel naar een cliënt om een oproeper te helpen.

Iemand had trouwens een nieuwe seniorentelefoon gekregen waarbij het toetsenbord op Belgisch stond ingesteld, maar dit hebben we samen kunnen fiksen.

Ook vanavond weer een avonddienst, maar hierna kan ik gelukkig drie dagen achter elkaar op tijd naar bed! Soms is het helaas niet anders.

St Barbara Ede

Volgende week bezoek ik weer een dagbesteding waar ik wat meer over wil schrijven, net zoals afgelopen woensdag over St. Barbara in Ede. Die al gelezen?

Voor nu laat ik het hierbij en ga ik lekker genieten van het weer en de tuin voordat ik weer op pad moet.

Handtekening Ramona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *