Even dit en dat #10 | Met collega’s in hetzelfde schuitje, parfum dragen op werk en kersen trakteren

Een nieuwe weekblog die wat later online komt dan mijn beloofde 20.10 uur (mijn afstudeerjaar 2010), maar niet getreurd want ik heb genoeg om te laten zien zoals mijn vieze auto vol hars waarmee ik door de wijk rijd en mijn hamburgerschoenen op straat die mij overal naartoe brengen. Inmiddels willen enkele cliënten wel meewerken aan mijn blog dus langzaam aan komen er wat meer gevarieerde foto’s bij. Leuk!

Meedoen aan onderzoek

De week begon met meedoen aan onderzoek voor (parkinsonzorg) innovatie. Dit deed ik vrijwillig samen met een cliënt en was wel leuk om te doen. Ik ben érg benieuwd naar de resultaten en hoop over enige tijd wat meer te kunnen vertellen hierover.

Parkinson TV

We hebben onderweg naar Nijmegen veel gekletst en één van de onderwerpen was de aflevering over stress van Parkinson TV. Stress is namelijk van grote invloed bij de ziekte van Parkinson. Ik heb de helft al teruggezien, maar wil het nog afmaken. Hier is de link naar Parkinson TV, met de aflevering over stress.

Afgelopen blog

Afgelopen woensdag miste je misschien een blog, maar dat komt omdat ik toen een stuk heb geschreven over hoe ik film en fotografeer voor de blog. Als je hierover wil lezen kun je hier klikken, maar je ziet ook dat ik het menu op de pagina heb uitgebreid hiervoor. Zo lees je over bijvoorbeeld hoe ik dat doe met toestemming vragen om foto’s te publiceren bij dementie.

Kersen uitdelen

Normaal deel ik niet zomaar wat uit aan cliënten, maar deze week zag ik zulke mooie dikke, ronde kersen: die móest ik gewoon delen. Ze waren lekker zoet en ik zag bij sommige cliënten nóóit kersen liggen terwijl het voor velen een delicatesse is. Hoe komt dat: lusten ze die niet of zit er meer achter? Vandaar dat ik kersen uit heb gedeeld en zo hoor je weer leuke nieuwe verhalen bij met name ouderen.

Plantmysterie

Verder heb ik nog een plantje doorgegeven aan een bekende collega uit het netwerk neurologie in een andere plaats, maar het kantoor was dicht (iedereen werkt natuurlijk bij de mensen thuis) dus ik zette het tijdelijk bij de deur en stuurde een mailtje. Niet beseffende dat die collega later verdacht werd van een eigen medicijnhandel in de palliatieve sector 🙂

Teamuitje

Deze week hebben we een teamuitje gehad en we hebben het ontzettend getroffen met het weer. We hebben gevaren en zelfs eventjes gezwommen! Verder een lekker ontspannen dag met veel geklets en lekker eten.

Parfum

Deze zondag had ik nog een lange werkdag en kom ik altijd deze geweldige vrouw tegen. Dit keer spoot ze spontaan ook bij mij parfum in mijn hals (lees: mond) en vond ze zichzelf er maar oud uit zien, maar met mij erbij vond ze het toch wel een leuke foto. Dit luchtje kocht haar man altijd voor haar, zodoende kwam ik erachter dat dit merk, Lancôme, waarvan ik ‘vroeger’ mijn eerste mascara kocht, eigenlijk al heel lang bestaat.

Volgende week wat meer avonddiensten voor de boeg, mede door het aanbreken van de vakanties van collega’s. Gaat helemaal goed komen!

Handtekening Ramona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *