Even dit en dat #12 | De zomerperiode is aangebroken

Het zomerrooster is bij ons al voluit begonnen nu er twee vaste krachten op vakantie zijn. Dat betekent dat onze fijne oproepkrachten (gelukkig!) veel ingezet konden worden. We hebben oproepers die bij ons eigen team ‘horen’, dus de cliënten leren ze goed kennen. Ik probeer voor mezelf zoveel mogelijk huisbezoeken in de hele zomervakantieperiode te minderen, maar de routes voor de dagelijkse zorg blijven natuurlijk bestaan en daar moet ik er natuurlijk ook wat extra van doen.

Deze week werd ik geïnterviewd door In De Buurt Ede aan de hand van de vlog van Tante Wil. Uiteraard hoort er een portretfoto bij en laat dat nou net mijn ding zijn (not). Klik hier voor het hele interview.

Woensdag plaatste ik een blog over DBS, omdat ik daar nu helemaal ‘ín’ zit. Het is voor mezelf fijn om één en ander op een rijtje te zetten, dus waarom niet delen?

Donderdag had ik avonddienst, bleek dat ik de tuinslang aan had laten staan thuis. Gelukkig kon ik mijn man nog telefonisch bereiken… (úren later!). Dus al gauw kreeg ik een foto te zien met een laag van 20 centimeter water in de tuinkas. ‘Zo zie je maar weer,’ zei de dame (90+) waar ik nog aan het werk was en welke mee kon genieten van mijn avontuur, ‘je moet altijd en overal alert op zijn.’

Zondag fietste ik me een ongeluk, waarvoor de fietshaarfoto als bewijs. In totaal 171 minuten fietsen op de teller! Werkgerelateerd! Iets met een kapotte auto…

Gelukkig was het tóen wel mooi weer. De dag ervoor niet. De grootste (onweers)buien die zaterdag uit de lucht vielen kreeg ik tijdens de twee middagroutes precies op mijn bolletje. Het water gutste omhoog tussen mijn tenen bij iedere stap die ik zette. Mijn bergschoenen bleken dus niet waterdicht en ik sopte op mijn sokken overal de vloeren schoon. Overigens is niets zo vies als steeds opnieuw een nat regenpak aantrekken.

Had ik bij iemand de tafel gedekt, zat madam Poes plots op het kleedje toen ik terug kwam met een bord opgewarmde nasi . Niet weg te krijgen.

Ach, het zijn de kleine dingen die het doen. Meestal is er wat minder reuring in de zomerperiode. Na de zomer staan er weer workshops en scholingen gepland. We hopen nu dat iedereen, zowel cliënten als collega’s, goed de zomer door komt.

Twitter is in mijn beleving op het moment helaas niet zo interessant meer tenzij je alle drama en de hele communicatieblunder wil meekrijgen van ‘#BIG2’ en ‘#regieverpleegkundige’. Wél werd ik nog blij van de blog van Blogzuster.nl: Weldadig water: een mooi moment wat voor velen in de wijk herkenbaar zal zijn.

Handtekening Ramona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *